Duizenden liters chemicaliën aangetroffen voor productie drugs in opslagplaats net over Belgische grens

Bij invallen op veertien plaatsen in het zuiden van Nederland heeft de politie maandagochtend meerdere opslagplaatsen van chemicaliën aangetroffen. Daarnaast zijn er diverse vuurwapens gevonden. Bij de actie werden honderd agenten ingezet. Er werden zeven mensen aangehouden.

In een loods in Echt, net over de grens met Maaseik, vond de politie 30 ton grondstoffen voor de productie van drugs. Vermoedelijk werden de grondstoffen gebruikt voor een toeleverancier. De politie spreekt over een ‘groothandel’ voor grondstoffen in de loods.

Ook bij invallen in diverse andere plaatsen in Nederlands Limburg trof de politie opslagplaatsen van chemicaliën aan. In Blerick viel de politie binnen in een bedrijf op het industrieterrein Trade Port West. Daar was een drugslab ingericht. Op het adres is een autosloperij gevestigd.

Duizenden liters chemicaliën aangetroffen voor productie drugs in opslagplaats net over Belgische grens
Een deel van de vangst in de loods in Echt. Foto: Twitter/Politie

Ook in Weert was een inval bij een woning aan de Kempenweg, net voor de grens bij het Belgische Lozen. Hier werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. De politie deed verder onder meer invallen in Velden en in enkele plaatsen in Brabant en Gelderland.

Ook in Venlo zette de politie een actie op poten.

De politie-invallen onder leiding van het Landelijk Parket begonnen rond zes uur in de ochtend op tientallen locaties in Zuid-Nederland. Meerdere woningen en bedrijfspanden werden doorzocht vanwege een onderzoek naar synthetische drugs.

Zeven mensen werden aangehouden en meerdere drugslabs en opslagplaatsen van chemicaliën werden ontmanteld. Daarnaast zijn er diverse vuurwapens aangetroffen, waaronder een riotgun, en werden telefoons in beslag genomen.

Drugsafval

Ook in onze provincie was de afgelopen weken drugs hét gespreksonderwerp. Zo werden in slechts drie dagen tijd maar liefst drie opleggers met drugsafval gevonden. Op het industrieterrein in Overpelt werd 15.000 liter chemicaliën aangetroffen in een oplegger van een Nederlands koeriersbedrijf. Opgeteld bij de eerdere vondsten in Lommel en Neerpelt komt de hoeveelheid drugsafval op bijna 45.000 liter, een absoluut record.

Door De Limburger/lmas/fivr