Lezingen en lettersoep tijdens eerste bibliotheekmarathon

Maasmechelen - Op zaterdag 14 april was er de eerste 12-uren Bibmarathon in de Maasmechelse bibliotheek. De start werd gegeven met een stevig ontbijt voor een 30-tal dolenthousiaste bibliotheekgebruikers. Van 10 tot 12 uur was er het komen en gaan van kleuters en peuters, ouders en grootouders. Je mocht spreken van een gezellige drukte!

In de namiddag luisterden de jongeren geboeid naar Achterklap. Buiten op het bib-terras kon je ondertussen proeven van een heerlijke kippensoep met lettertjes. Eindigen deed men met een lezing door Joris en Dominique van Radio Gaga. De aanwezigen genoten van een leuke babbel met deze twee fantastische Canvas-mensen.
Zoals in elke marathon was er ook bij deze 12-uren Bibmarathon een winnaar... Uiteindelijk triomfeerden de bibliotheek en haar gebruikers.
Daarom overhandigde schepen van bibliotheek Mustafa Uzun, in naam van het bestuur, het bibliotheekcharter 'Een bibliotheek voor iedereen!' aan het diensthoofd. De schepen verduidelijkte dat met deze bibliotheekmarathon nogmaals werd onderstreept dat de bibliotheek er is door en voor de lokale gemeenschap. Dit met een uitgesproken professionele werking, alsook een veilige en toegankelijke plek waar iedereen toegang heeft tot cultuur en informatie.
Eindigen deed men met de traditionele receptie en er werden al de eerste plannen gemaakt voor een tweede editie.

Door August Vranken