Een Festraetsstudio vol fotografie

Sint-Truiden - Voor de tweede editie van zijn fotowedstrijd 'Fruitige Beelden' trok de Keizerlijke Commanderie naar het vroegere atelier van uurwerkmaker en uitvinder van het astronomisch uurwerk op het Begijnhof, Kamiel Festraets. In zijn oude werkplaats werden 52 werken van Limburgse fotografen geëxposeerd.

Het was schepen van Landbouw en Europees Parlementslid, Hilde Vautmans, die de tentoonstelling opende. Zij prees de fotografen, grotendeels allemaal amateurs, voor hun creativiteit en vooral hun kunde om zo mooie foto’s te maken en achteraf ook te fotoshoppen. “Dat we al prachtig fruit hebben, daar moet ik niemand van overtuigen. Maar de fotografen hebben dit prachtig fruit ook magnifiek in beeld gebracht. We zijn de Keizerlijke Commanderie dus enorm dankbaar voor dit initiatief, dat naast alle andere initiatieven alleen maar de promotie van Haspengouw en het fruit voor ogen heeft”, zegde de Truiense schepen.
De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 29 april, op de weekdagen van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur tot en op de zaterdagen en de zondagen van 13.30 uur tot 17.00 uur. Ze is te bewonderen in de prachtige site van het Sint-Truidens begijnhof, een buitenkans voor diegenen die de komende weken de fruitstreek komen bezoeken voor de bloesems.

Door Jos Lacroix