Oranje boven tijdens EK-rondes in Zolder

Zonhoven - Tijdens het weekend van 14 en 15 april 2018 werd er op het BMC-parcours van Zolder de derde en de vierde ronde, meetellende voor het Europese kampioenschap, georganiseerd. De Nederlandse rijders Niek Kimmann pakte tweemaal de overwinning in de beide rondes. Laura Smulders, ook uit Nederland, deed hetzelfde bij de vrouwen. Oranje boven dus tijdens deze EK-rondes, maar jammer genoeg podiumplaatsen voor PMC Cycling.

Het was een mooi raceweekend voor de rijders uit Nederland. Zij konden met de twee overwinningen gaan lopen. Zowel Laura Smulders als Nick Kimmann deden wat ze moesten doen. Ze wonnen overtuigend de twee EK-rondes in Zolder. Ook de rijders van PMC Cycling Zonhoven deden mee aan deze rondes voor het EK. Er werd uitgekeken naar hun prestaties.

Op zaterdag reed Anouck Verweij bij de girls 9 jaar in de finale. Daar behaalde ze een zesde plaats. Ook Geert Lenssen kon zich kwalificeren voor de finale bij de cruisers 40+. Hij behaalde een vierde plaats. Andere rijders die zich wisten te kwalificeren in de halve finale waren Bent Lenssen als zesde in de halve finale bij de boys 8 jaar, Jens Gijbels als achtste bij de boys 8 jaar en Nand Martens, die een achtste finale behaalde met een vijfde plaats.

Volgende rijders behaalden een kwartfinale: Iljo Lenssen bij de boys 11 jaar, maar hij kwam ten val waardoor het einde verhaal was. Ook Joppe Beijsen deed het niet slecht. Hij haalde een achtste finale, maar werd hierbij achtste. De andere rijders konden zich niet kwalificeren na hun reeksen: Bo Schroyen, Brend Van Aerschot, Fenne Geboers, Finn Boes, Jan Victor Vranckx (gevallen in de derde reeks: hersenschudding en schouderkneusing), Jente Gregoire, Joppe Moris, Lennert Laenen, Melanie Lemmens, Robin Verweij, Kobe Beijsen, Maxim Jamar en Sarah Neijs.

De tweede dag behaalde PMC Cycling maar één finaleplaats. Die plaats was voor Anouck Verweij bij de girls 9 jaar met een zesde plaats. Jens Gijbels slaagde erin om een halve finale te bemachtigen, waarin hij zesde werd. Joppe Beijsen, die aan een sterk weekend bezig was, behaalde opnieuw een achtste finale met een zesde plaats als resultaat. Andere rijders konden zich niet kwalificeren na hun reeksen: Bent Lenssen, Bo Schroyen (gevallen in de eerste reeks), Fenne Geboers, Jaeno Lopez Martinez, Kobe Beijsen, Lennert Laenen, Melanie Lemmens, Nand Martens, Robin Verweij, Roel Vangenechten, Sarah Neijs, Maxim Jamar.

De volgende Europese Ronde zal doorgaan tijdens het weekend van 28 en 29 april 2018 in Kampen. PMC Cycling wenst zijn rijders daar alvast heel veel succes toe.

Door Nancy Aerts