KAART. Is uw burgemeester voor het voortbestaan van de provincie Limburg?

Bron © TVL
Hasselt -

Wilt u dat de provincie Limburg blijft bestaan? Die vraag legde TV Limburg voor aan alle Limburgse burgemeesters. De resultaten zijn duidelijk: 93 procent wil niet dat de provincie wordt afgeschaft. De helft wil dat de provincie terug meer bevoegdheden krijgt.

Het voortbestaan van de provincie Limburg lijkt zich stilaan te ontpoppen toch een echt verkiezingsthema voor de lokale verkiezingen in oktober. “Wie onze provincie weg wil, moet vooral op N-VA stemmen. CD&V zal nooit aanvaarden dat de provincie Limburg wordt afgeschaft”, zo zeiden CD&V-voorzitter Wouter Beke en zijn provinciale evenknie Steven Matheï onlangs nog in onze krant.

De huidige meerderheid in de Vlaamse regering heeft de provincies de afgelopen jaren al danig afgeslankt. N-VA, bij monde van minister Homans, wil de provincies na de federale verkiezingen helemaal afschaffen. De resultaten van de enquête van TVL zijn dus opvallend: 93 procent van de burgemeesters wil de provincie niet afschaffen. Twee van de drie Limburgse N-VA-burgemeesters zijn voor het voortbestaan onze provincie.

Benieuwd wat uw burgemeester vindt? U ontdekt het op onderstaande kaart.

Door neac