© USA TODAY Sports

Weer verrassing bij de vrouwen op US Open: Wozniacki naar huis

Caroline Wozniacki (WTA 2) heeft net als vorig jaar de tweede ronde van de US Open niet overleefd. De Deense ging met 6-4 en 6-2 onderuit tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 36).

Wozniacki gaf na afloop toe dat de beste speelster had gewonnen. “Ze heeft intelligenter gespeeld, bracht het tennis dat ik wilde tonen. Ze bracht veel ballen terug, vond goed de hoeken.”

Ondanks haar vroege exit bleef Wozniacki positief. “Ik heb nu enkele mindere toernooien achter de rug, maar hoe dan ook zal dit altijd een onvergetelijk jaar blijven. Ik won met de Australian Open immers mijn eerste grandslam en dat kan niemand mij ooit afnemen.”

In de eerste ronde verloor de US Open al het Roemeense topreekshoofd Simona Halep. De Amerikaanse titelverdedigster Sloane Stephens (WTA 3) is nu de hoogst geplaatste speelster in het vrouwentoernooi.

Maria Sharapova (WTA 22) plaatste zich donderdag voor de zestiende finales door de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 51) uit te schakelen met 6-2 en 7-5. De Russin, laureate in New York in 2006, staat in haar volgende partij tegenover de Letse Jelena Ostapenko (WTA 10).

Djokovic stoot door ondanks moeilijk moment

Bij de mannen verzekerde Novak Djokovic (ATP 6) zich donderdag van een plaats in de derde ronde. De Serviër kende in de derde set een moeilijk moment tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 61) maar won uiteindelijk met 6-1, 6-3, 6-7 (2/7) en 6-2.

“De eerste 2,5 sets speelde ik heel goed, had ik de controle. Daarna verloor ik mijn concentratie en begon ik mezelf te ergeren. Maar gelukkig kon ik mij in de vierde set herpakken”, vertelde Djokovic na de wedstrijd. “Nole”, die het toernooi won in 2011 en 2015, speelt om een plaats in de achtste finales tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP 25).

Aangeboden door onze partners