Ellemieke schrijft pakkende post over verlies van haar zoontje met Sergio Herman: “Het gemis went nooit”

Foto: Hollandse Hoogte / Mario Nap Fotografie

“Het gemis went nooit, alleen wordt de stekende pijn milder.” Dat schrijft Ellemieke Vermolen in een pakkende post op haar Instagramprofiel, nadat ze in maart 2017 haar zoontje verloor vlak voor de geboorte. De vrouw van sterrenchef Sergio Herman wil met haar boodschap aandacht geven aan alle gezinnen, die zo’n verschrikkelijk verlies moeten verwerken.

Ellemieke schrijft pakkende post over verlies van haar zoontje met Sergio Herman: “Het gemis went nooit”
Sergio, Ellemieke, Noah en Zenna. Foto: BELGAIMAGE

“Ik ben mama van een Engeltje, Josha”, schreef Ellemieke naar aanleiding van ‘Baby Loss Awareness Week’. “Elk jaar wordt er van negen tot en met vijftien oktober internationaal aandacht gevraagd voor babysterfte. In deze week herdenken ouders en familieleden het korte bestaan van alle baby’s die gemist worden. De week wordt afgesloten op 15 oktober: ouders en naasten over de hele wereld branden om 19 uur een kaarsje. Zo ontstaat er wereldwijd een golf van lichtjes en liefde voor de baby’s die zo intens worden gemist.”

De boodschap ging gepaard met een inspirerende beeld. “Ik ben een vrouw die haar baby verloren is. Ik ben die ene van de één op de vier vrouwen die dat meemaakt. Ik ben sterk en dapper en heb het onvoorstelbare overleefd. Ik zal het nooit vergeten, ik zal mensen er bewust van maken. Ik zal alle anderen bijstaan”, klonk het.

Josha was het derde kindje van tv-kok Sergio en Ellemieke. Samen hebben ze nog twee kindjes, Noah en Zenna.

Door mrra