6 Handel SJB-Zonhoven op bedrijfsbezoek bij Radson

Zonhoven - De leerlingen van 6 Handel van SJB-Zonhoven brachten op donderdag 6 december een bezoek aan radiatorenfabriek Radson.

Tijdens de lessen bedrijfseconomie maken de leerlingen van 6 Handel kennis met begrippen als bedrijfscultuur, productieassortiment, organisatiestructuur, multinationale onderneming, enz.

Om die theoretische begrippen aan de praktijk te toetsen, organiseerde Bram Deraeve, leraar economie aan SJB-Zonhoven, een bedrijfsbezoek aan radiatorenfabriek Radson Zonhoven.

Wij werden warm verwelkomd met een drankje en intussen vertelde onze gids heel beknopt de geschiedenis van het bedrijf: van een familiebedrijf Radson, gesticht door de familie Vandeput, en uiteindelijk overgenomen door het Finse moederbedrijf Rettig.
Ook andere aspecten zoals de soorten radiatoren, de evolutie van het bedrijf, enz., legde hij helder en boeiend uit. En tenslotte info over de fabriek zelf: het aantal medewerkers, de omzet en nog andere interessante weetjes.

Daarna gingen wij naar de werkvloer, waar onze leerlingen het hele productieproces konden volgen: van staalplaat tot radiator, in alle formaten en alle kleuren.

En dat het bedrijfsbezoek heel boeiend en geslaagd was, bleek uit de vele vragen die onze gids daarna moest beantwoorden.

Door Jos Lenaerts