Gezond en milieubewust wonen? Kies voor natuurlijke materialen

Wie vandaag bouwt of verbouwt, doet dat met oog op comfort, gezelligheid, en ook op duurzaamheid. Om je goed te voelen in je woning en dat met een groene tint te doen, kies je best voor natuurlijke afwerkingsmaterialen. Goed voor het milieu, een streling voor het oog en een slimme keuze voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

Een woning afgewerkt met natuurlijke materialen is naast gezond en veilig vooral ook mooi. Kies daarom bewust voor gezonde en natuurlijke grondstoffen voor de afwerking van je woning. Niet alleen denken we dan aan hout, bamboe of kurk, want ook planten zijn musthaves voor een aangename woning. Beschouw ze als natuurlijke luchtfilters die luchtvervuiling binnenshuis[LK1]  voor een groot stuk verminderen.

Een huis vol natuurlijke materialen

Wist je dat een vloer van bamboe een geschikte vloerbedekking is voor mensen die last hebben van huisstofmijt of astma? En wist je dat ‘rijstpapier’ het meest milieu- en kostenvriendelijk behangpapier is? Nog sterker: wist je dat natuurverf niet statisch oplaadbaar is en dus minder stof aantrekt in vergelijking met synthetische verf? Kortom, er zijn tal van zaken die je nog niet weet over de voordelen van ecologisch en duurzaam wonen.

Zin in meer woon-, bouw- en verbouwinspiratie? Kom een kijkje nemen op Bouwinnovatie 2019 van 18 tot 20 januari en van 25 tot 27 januari in de Ethias Arena in Hasselt.

 

 

Door Mediahuis Brand Studio