Kimmer Coppejans en Ysaline Bonaventure staan op een zege van hoofdtabel Australian Open

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Kimmer Coppejans en Ysaline Bonaventure hebben zich donderdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van de Australian Open in Melbourne.

Tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP 241) haalde Kimmer Coppejans (ATP 216) het in drie sets. Het werd 6-2, 3-6 en 6-3 na 1 uur en 57 minuten tennis. Het was het eerste onderlinge duel tussen de 24-jarige Coppejans en de 19-jarige Davidovich Fokina, die in 2017 het juniorentoernooi van Wimbledon won.

Coppejans speelt voor een plaats op de hoofdtabel tegen de Japanner Go Soeda (ATP 212) of de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 139). In de eerste voorronde had Coppejans in een Belgisch onderonsje Ruben Bemelmans (ATP 116) verslagen met 7-5 en 6-4.

Kimmer Coppejans haalde nog maar een keer de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. In 2015 werd hij op Roland Garros in de eerste ronde gewipt door de Fransman Nicolas Mahut.

Ysaline Bonaventure “wil niet meer struikelen over laatste horde”

Bij de vrouwen plaatste Ysaline Bonaventure (WTA 158) zich eveneens voor de derde en laatste ronde in de kwalificaties. Bonaventure won in de tweede voorronde van de Australische Lizette Cabrera (WTA 234) in 2 sets: 6-4 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 35 minuten. Bonaventure speelt vrijdag om een ticket voor de hoofdtabel tegen de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA 168). Als ze wint, staat de 24-jarige Luikse voor het eerst in de eindfase van een grandslamtoernooi.

“Ik ben heel tevreden”, stelde ze na afloop. “Het is de eerste keer dat ik mij op de Australian Open in dit stadium bevind. En dat ondanks de moeilijke omstandigheden. Ik ben hier zonder coach nadat ik vorige week in Auckland brak met Didier Jacquet. Ik wil niet te veel in detail treden maar we deelden niet langer dezelfde visie. Gelukkig kan ik rekenen op de hulp van Steve Darcis, die mij zijn trainer Yannis Demeroutis leent. Mijn eerste match was niet goed, ik had te veel stress, maar nu ben ik bevrijd en speel ik veel beter.”

Richel Hoogenkamp vormt voor Bonaventure de laatste hindernis op weg naar de hoofdtabel in Melbourne. “We kennen elkaar goed. Vorig jaar versloeg ik haar met 6-4 in de derde set tijdens de kwalificaties in Auckland. Ze is een heel ervaren speelster, stond al in de top 100 en speelde al grandslams. Ze verdedigt heel goed. Ik zal heel solide moeten zijn in mijn hoofd en in mijn spel. Twee keer al stond ik in de derde kwalificatieronde van een grandslam, drie jaar geleden op de US Open en vorig jaar op Roland Garros, maar telkens verloor ik. Ik ga alles geven want ik wil niet meer struikelen over de laatste horde.”

LEES OOK. Elise Mertens uitgeschakeld in Sydney, Minnen en Flipkens sneuvelen in Hobart