Chelsea staat weer wat steviger in top vier na zuinige zege, alweer assist van Eden Hazard

Foto: belga

Op de 22e speeldag in de Premier League heeft Chelsea op Stamford Bridge met 2-1 gewonnen van Newcastle United. Een logische zege, al liep het vooral voor rust niet helemaal naar wens. Daardoor staan de Blues weer wat steviger in de top vier.

LEES OOK. Denis Odoi tekent voor heerlijke assist én owngoal, Liverpool wint met moeite

Chelsea kwam al vroeg op voorsprong na een heerlijke assist David Luiz die door de mooi vrijgelopen Pedro knap werd aangenomen en nog mooier werd afgewerkt met een lob over de doelman. Nadien kroop Chelsea echter achteruit en vlak voor rust kreeg het ook wat het zocht. Ciaran Clark maakte gelijk met een knappe kopbal: 1-1.

Voor rust kon Eden Hazard zijn stempel niet drukken op de match maar na enkele ingrepen van coach Sarri kwam de Rode Duivel beter in de wedstrijd. In de 57e minuut trok hij met enkele knappe dribbels heel wat volk naar zich toe, waardoor hij Willian kon vrijspelen op de linkerflank en de Braziliaan trapte de bal heerlijk overhoeks binnen: 2-1.

Assistkoning

Voor Hazard was het al de tiende assist dit seizoen, en daarmee is hij de voorlopige assistkoning van de Premier League. Drie minuten voor tijd werd Hazard gewisseld voor Olivier Giroud.

Door deze zege komt Chelsea als vierde tot op één puntje van Tottenham, op tien punten van leider Liverpoo, maar neemt het vooral afstand van Arsenal en Manchester United.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Premier League!

Door vml