Toneelgroep Die Ghesellen gaat op zoek naar ontsnapte gevangene

Foto: Rudy Raymaekers

Zonhoven - Toneelensemble Die Ghesellen Zonhoven gaat dit voorjaar op zoek naar een ontsnapte gevangene. Ze spelen het stuk ‘Vrouwengevangenis’, een klucht in twee bedrijven. De voorstelling gaat door in een gezellige theatercafé-opstelling.

Gevangenisdirectrice Freya De Bleeckere krijgt de dag voor Kerst heel wat op haar boterham: een kans op promotie, een man die vreemd gaat met hoofdcipier Marie, bezoek van haar schoonbroer Benny en zijn nieuwe vlam Thea, zoon Nolle die onverwacht opduikt, controle van Marina de ambtenaar van het Bestuur der Gevangeniswezen … én de ontsnapping van de gevangene Liesje Verhelst! Dit zorgt voor heel wat hectische en grappige situaties. Hoe dat afloopt, zie je in maart in het Parochiehuis van Halveweg.

‘Vrouwengevangenis’ (Gevangene ontsnapt) is een klucht van Luuk Hoedemaekers, geregisseerd door Peter Bos en gebracht door Mario Cauberghe, Karlijn Dalemans, Evelien Vanheyst, Sam Steurs, Lene Hoeben, Anja Luys, Frank Wynants en Kirsten Adriaens.

De voorstellingen vinden plaats in het Parochiehuis van Halveweg, Zonhoven. De premières voor handelaars en sympathisanten gaan door op zaterdag 9 maart om 20 uur en zondag 10 maart om 19 uur.

De andere voorstellingen:
- vrijdag 15, 22 en 29 maart om 20 uur
- zaterdag 16, 23 en 30 maart om 20 uur
- woensdag 27 maart om 19 uur

Voorverkoop met vrije keuze van de plaatsen op 9 februari in het Parochiehuis Halveweg, (Heikensstraat 20, 3520 Zonhoven) van 8.30 tot 12 uur. Theatercafé: inkom 9 euro.

Reservatie vanaf 10 februari via Julien Cornelis 011/81.61.01 of julien_cornelis@hotmail.com.

Door Rudy Raymaekers