Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

UCLL: hogeschool voor Moving Minds

Hogeschool UCLL wil jongeren in beweging zetten. Vandaar de baseline ‘moving minds’. Studenten worden met tal van projecten uitgedaagd om zich te bewegen over hun grenzen heen. In september 2020 zullen de 3000 studenten ook letterlijk verhuizen. Dan opent de nieuwbouw van Campus Diepenbeek.

De nieuwe UCLL-campus wordt een echte ‘living campus’. De grote ontmoetingsruimte, aansluitend op het restaurant, creëert ruimte voor kleine en grote evenementen. Verder komen er nieuwe aula’s en klaslokalen. Blikvanger wordt de glazen toren met een gloednieuw leercentrum. Verspreid over vier verdiepingen vinden de studenten naast de boekenrekken, de spelotheek en de multimedia-uitleendienst, heel wat projectlokalen en een open ruimte om te studeren.

Thuisbasis voor lerarenopleidingenDe drie lerarenopleidingen, goed voor zo’n 1700 studenten, hebben vanaf dan Campus Diepenbeek als thuisbasis. De studenten Kleuter- en Lager Onderwijs verlaten hun Hasseltse campus en kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden in Diepenbeek .

Welzijnscampus in HasseltDe bacheloropleiding Orthopedagogie en de graduaatsopleidingen Welzijn palmen vanaf september dan weer Campus Oude Luikerbaan in. Voor de bachelorstudenten wordt het een aangenaam weerzien: de campus in Hasselt was tot 2013 de vaste stek van de orthopedagogen. De Welzijnscampus zal bijna 1500 studenten tellen, verdeeld over de graduaten en bachelors Orthopedagogie en de graduaatsopleidingen Sociaal Werk.

Eerste Verpleegkundigen in het nieuwe traject studeren afOp de campus in Genk (Campus LiZa) is UCLL in blijde verwachting van de eerste afgestudeerden bachelor Verpleegkunde van het vierjarige traject. Sinds 2016 is de bachelor, naar een beslissing van de Vlaamse Regering, verlengd met een vierde jaar. Zo kan het onderwijs nog meer inzetten op inhoudelijke kennis en stage-ervaringen. Door de extra opleidingstijd kunnen studenten meer focussen op klinisch redeneren, ondernemingszin, leiderschap en kwaliteit van zorg. Ze staan hierdoor veel sterker in hun schoenen bij de start als verpleegkundige in het werkveld.

Ondertussen in het laboUCLL blijft investeren in uitrusting. Zo kunnen de bacheloropleiding Elektromechanica en het graduaat Elektromechanische Systemen sinds kort werken met een 3D-plooibank. Ook de industrieel ingenieurs van UHasselt – KU Leuven komen er metaalplaat leren plooien.

Kmo populairste richting binnen managementBinnen de opleidingen Bedrijfsmanagement blijft het kmo-traject enorm populair, zelfs meer dan klassiekers als Marketing, Rechtspraktijk, Accountancy-Fiscaliteit, Financie- en Verzekeringswezen of Logistiek. Kim Plevoets, directeur Management: “De kmo-studenten pakken dezer dagen opnieuw uit met hun pop-up stores. De voorbije jaren deden ze dat in Genk. Dit jaar trekken ze naar Sint-Truiden met conceptstores rond gezondheid en welzijn.”

Verschuif je blikHogeschool UCLL wil jongeren in beweging zetten. Vandaar de baseline ‘moving minds’ en de campagne ‘Verschuif je blik’. Op de website van de hogeschool vertellen studenten hoe ze een Moving Mind werden. Check ze hier: www.ucll.be

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent