Bestuurder Pinkpop-crash wordt vervolgd

Bron © De Limburger/AD

Foto: ddl/de nieuwe nor

De 35-jarige Danny S. uit Heerlen, die na Pinkpop een groep festivalbezoekers aanreed, wordt vervolgd voor het veroorzaken van de aanrijding met letsel als gevolg en het doorrijden na de crash. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat hij onvoorzichtig of onoplettend heeft gereden.

De rechtszaak zal waarschijnlijk rond de zomer plaatsvinden.

Bij de aanrijding op de Mensheggerweg in Landgraaf kwam vorig jaar Gilles Boux de Casson uit Heerlen om het leven. Drie anderen raakten in een coma. Zij zijn aan de beterende hand, en revalideren nog. Danny S. raakte het groepje, dat na afloop van Pinkpop ‘s nachts op de weg zat. De bestuurder zou hen te laat gezien hebben.

Volgens het OM is het aan de verdachte te wijten dat het ongeval gebeurde “door onvoorzichtig of onoplettend rijgedrag”. Eerder had de Nederlandse justitie laten weten dat er geen sprake was van kwaad opzet.

Advocaat Nino Pennino, die de gewonde slachtoffers bijstaat, is blij dat een rechter zal oordelen over de zaak. “Dan komt er eindelijk duidelijkheid. Er wordt zo stigmatiserend gesproken, met teksten als: ‘de groep had niet op de weg moeten zitten, hoe kun je dat nou doen?’’’, zegt hij aan de Nederlandse krant AD.

Doorgereden

S. reed aanvankelijk door na het ongeluk, maar meldde zich later alsnog bij de politie. “Hij werd nietsvermoedend plots opgeschrikt door de aanrijding die zich voltrok. Hij heeft niet kunnen ingrijpen”, luidde de verklaring van S.’s advocaat. Over de snelheid waarmee hij reed, is nog niets bekendgemaakt. Volgens het OM had hij geen alcohol in zijn bloed.

Door neac/ddl