Coach Basketclub Hamont-Achel stopt na 37 jaar

Hamont-Achel - De coach van Basketclub Alfa, Luc Proost, coachte na 37 jaar dienst zijn laatste thuismatch in sporthal De Koekoek. Dat gebeurde onder grote belangstelling van supporters, vrienden, familie en (oud-)spelers.

Op zondag 7 april ontving de Hamont-Achelse basketbalclub ALFA 2000 in een derby zijn collega's uit Pelt. Alfa wist te winnen met 83-61 en scoorde daarbij zelfs 12 driepunters, een seizoensrecord.Maar het grootste en mooiste nieuws viel naast het veld te rapen: de coach van Alfa, Luc Proost, coachte zijn laatste thuismatch in sporthal De Koekoek.

Na 37 jaar 'dienst' als speler, trainer, voorzitter, coach, secretaris en jeugdcoördinator gaat Luc op welverdiend basketbalpensioen en hangt Luc Proost zijn basketschoenen aan de haak. Luc was al die jaren de steun en toeverlaat van de club: iedereen die sinds 1982 iets met de club te maken heeft gehad, kent Luc. En de club heeft dan ook veel te danken aan Proost. En er is opvolging: zijn zoons en kleinzoons zijn nog steeds betrokken bij de club. Bovendien zal Luc - na dit seizoen - vast ook wel de grootste fan van zijn club blijven.

Om Luc te eren, zat de tribune afgeladen vol met supporters, jeugdspelers, familie en sympathisanten. Ze droegen bijna allemaal een leuk T-shirt dat speciaal vooor de gelegenheid ontworpen was, met de spreuk: 'Luke. Just did it.' Na de wedstrijd kreeg een geëmotioneerde Proost minutenlang een staande ovatie, werden er groepsfoto's getrokken en werd er nog een hele tijd gelachen en gedronken op Luc's verdiende afscheid. Een mooie namiddag en een mooie afsluiter voor een succesvol seizoen: Alfa 2000 A zal derde eindigen in hun laatste seizoen onder hun gerespecteerde coach.

Door Bart Proost