Uitgestelde stoet Asserbakken lokt duizenden toeschouwers

As - Alles zat de Orde der Asserbakken zondag mee tijdens hun uitgestelde carnavalsoptocht. Op zondag 10 maart werd de stoet nog uitgesteld door hevig stormweer, afgelopen palmzondag trok de stoet onder een prachtig lentezonnetje nog duizenden kijklustigen.

De optocht werd geopend door de Asserse jeugd. Zo ging de Chiro als koks, de Ten-meeting als ‘American Football’. Maar ook de Kindergemeenteraad (koeien) en de speelpleinwerking (vikings) waren afgevaardigd.

Veel bevriende carnavalsverenigingen uit geheel Limburg namen deel in de Asserse stoet. Bijzonder was de deelname van een prachtige praalwagen met daarop alle hoogheden van de vijf carnavalsverengingen van Groot-Maasmechelen.Verder brachten ook vele plaatselijke groepen het beste van zichzelf.

De Tirolers van de First Rebirth en de Trollen van de Sport-Inn zagen er schitterend uit. Maar ook de casanova’s van de Pineuten mochten gezien worden. Net voor de prinsenwagen stapte ook de Oude Prinsegarde mee op in de kleuren rood-geel-groen.

Het Trifolium met Prins Bert I, Bauer Migui I en Junkfrau Tom I kunnen dan ook tevreden terugblikken op deze prachtige palmcarnavalsstoet.

Door Patrick Vanstipelen