Natuurvereniging Orchis op wandel in Hoeselt

Hoeselt - Zondag 7 april maakte Natuurvereniging Orchis een natuurwandeling in Werm-Hoeselt met vooral aandacht voor de voorjaarsbloeiers.

Heerlijk wandelweer lokte veel deelnemers naar deze wandeling door Vochtig Haspengouw. Onze gids Jos Lenaerts nam ons mee door een heuvelachtig landschap met vochtige beekvalleien, heuvelruggen en holle wegen. In de valleien kwamen we langs oude hoogstamboomgaarden. Ze maken al heel lang deel uit van het landschap en behoren tot ons historisch erfgoed. Op de heuvelruggen liggen de grote stille akkers met daarboven het spel van wind, wolkenluchten en soms een buizerd. Bij het Wijngaardbos passeerden we een prachtige holle weg, het leefgebied van de das. Tussendoor wees Jos ons op de vele voorjaarsbloeiers en hun uitzonderlijke levenswijze. Wandelen door een prachtig, afwisselend landschap, van heuvelachtig, tot bosrijk, met bijzondere natuurgebieden, daar kom je tot rust.

Onze volgende wandeling is een ochtendwandeling 'Vroege vogels op stap voor dag en dauw'. Deze gaat door op zondag 5 mei in Maasmechelen. We vertrekken om 6 uur op de parking van Maaswinkel, brug Dr. Haubenlaan Maasmechelen.

Door Bernadette Claes