Handmade in Belgium-label voor An Stevens van Moms and Monkeys

Diepenbeek - Unizo heeft het Handmade in Belgium-label uitgereikt aan An Stevens van Moms and Monkeys uit Diepenbeeek. An is al jaren bezig als goudsmid, maar pas toen Moms and Monkeys het daglicht zag in 2017 viel alles voor haar op z’n plek.

Met Moms and Monkeys ontwerpt An unieke juwelen vol liefde: persoonlijke juwelen met moedermelk, een vingerafdruk, geboortesteentjes, een haarlok, een naam, tekening of crematie-as,..
De stukken uit de collectie worden op die manier gepersonaliseerd of de klant vertelt zijn/haar verhaal aan An en samen wordt dan een juweel ontworpen. Zelfs Josje Huisman behoort tot haar cliënteel (moedermelkjuweeltje).

An ontving het label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg.

Met het HIB-label wil Unizo Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, uit.
Met dit label erkent Unizo Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort. www.handmadeinbelgium.com

 

Door Eric Bervoets