COLUMN - Dromen

Diepenbeek - Erno Sourbron schrijft een column over het dagelijkse leven in Diepenbeek.

Als je Marco Borsato moet geloven zijn de meeste dromen bedrog. Je kan tijdens je slaap soms de onmogelijkste en gekste dingen dromen. Dat zijn meestal dromen die niet realiseerbaar zijn en zeker niet uitkomen. In het dagelijkse leven droomt een mens van dingen die hij ooit zou willen meemaken of bereiken.

Zelf ben ik al meer dan een halve eeuw actief in de basketwereld en ik droomde ervan ooit eens een NBA-match en/of een college-match live te kunnen meemaken. Dit bleek vele jaren een onbereikbare wens maar zie, het is toch gebeurd. Onze oudste zoon woont samen met zijn echtgenote voor drie jaar in de VS en enkele weken geleden zijn mijn vrouw en ik hen gaan bezoeken in Charlotte. Resultaat: twee NBA- en twee college-matchen bijgewoond en zo werd mijn droom werkelijkheid. Een stadion gevuld met 22.0000 toeschouwers voor een NBA-match en de gekte tijdens de college-wedstrijden, wat een ervaring was dat, “geweldig” zou Eddy Wally zaliger zeggen.

Ieder mens mag dromen hebben en als ze uitkomen geeft dat een grote voldoening. Patrick Hermans en Rik Kriekels zullen ook wel gedroomd hebben om ooit burgemeester te worden, de heemkundige kring om een dialectwoordenboek uit te geven, een sportclub om kampioen te worden , een kankerpatiënt om weer  gezond te worden en zo kan ik nog talrijke voorbeelden geven. Ieder mens droomt van vele dingen, sommige worden bereikt en andere niet, dat is nu eenmaal het leven.

Door Erno Sourbron