Veel belangstelling voor vierde editie koeiendans bij Tievishoeve

Opglabbeek - Op zondag 14 april opende de bio-boerderij van Tievishoeve haar staldeuren, waardoor het weideseizoen weer geopend is. Van heinde en ver kwamen meer dan 600 belangstellenden naar de boerderij in Oudsbergen om met elkaar de Koeiendans te bewonderen.

Na de winterperiode in de stal gelogeerd te hebben, zijn de koeien weer dolgelukkig dat ze dartelend en dansend de weide in kunnen.
Ze eten lekker vers gras en klavers in de weide en op hun beurt leveren ze ons weer super verse melk, waar er dan weer heerlijke ijsjes van gemaakt worden. Nieuw waren de kippen die ook hun snaveltjes in het verse gras mochten duwen om nadien weer verse eitjes te leggen. De huifkar reed de toeschouwers af en aan. Er werd een glaasje biomelk aangeboden, konijnen geknuffeld, aan boeren langlauf gedaan. Je kon zelfs een melkers-diploma halen. De ezel Juul reed menig kindje op zijn rug.

Voor wie het gemist heeft en houdt van puur en natuur en het toch ook eens wil meemaken, hou vanaf maart-april 2020 de website en de Facebookpagina van Tievishoeve in de gaten. Hier zal de datum van de koeiendans 2020 verschijnen, zodat jullie dan de kans hebben om het zelf mee te maken.

Door Fiel Cosemans