Taekwondo Dongji behaalt 7 podiumplaatsen in Duitsland

Foto: Theo Giesberts

Beringen - Negen miniemen en kadetten van Taekwondo Dongji namen afgelopen zaterdag deel aan de In-De Cup in Eschweiler. Op dit sterk bezet toernooi slaagde de jonge lichting taekwondoka's erin om liefst zeven podiumplaatsen te bemachtigen.

De spanning was zaterdagmorgen van de gezichten van de leden van het jonge wedstrijdteam van Taekwondo Dongji af te lezen. Voor de eerste keer namen zij deel aan een toernooi waarin ook hoofdtreffers toegestaan waren, iets wat in Duitsland gebruikelijk is. Ondanks hun onervarenheid in deze manier van vechten, wist de Beringse jeugd toch weeral een glansprestatie op de mat te leggen.

Lore Cuypers vocht weeral beresterk en ook in Duitsland bleken de tegenstanders niet opgewassen tegen deze 12 jarige jongedame. Zij behaalde goud, na 2 zeer sterk gevochten wedstrijden.

Absolute smaakmaker was de 11 jarige Lander Vaninbrouckx. Met een zeer aanvallend en gevarieerde vecht-stijl dreef hij zijn tegenstanders tot wanhoop en wist hij met 2 winstpartijen tot de finale door te dringen. In een gelijk oplopende strijd moest hij nipt de duimen leggen, maar mocht toch met zilver naar huis keren

Ook Leandra Vrijssen wist een mooie 2e plaats te bemachtigen. Slechts 10 jaar oud, maakte ze vooral in haar halve finale veel indruk door op een zeer volwassen wijze, tactisch een bijna perfecte wedstrijd te vechten. Helaas was in de finale de tegenstander een maatje te groot, maar desondanks een schitterende prestatie van dit jonge talent.

De 10 jarige Erol Erdin wist een bronzen medaille te winnen. In de kwartfinale zag het er lang na uit dat hij buiten de medailles zou vallen, maar met een zeer sterk einde van de wedstrijd slaagde hij erin om zijn tegenstander toch op de knieën te krijgen. Spijtig genoeg kon hij, mede door zijn onervarenheid op dit soort toernooien niet doorstoten tot de finale.

Ook Matthias Boeykens, Pieter Wijckmans en Sila Erdin wisten zich te verzekeren van een bronzen medaille. Sinan Günes en Ruben Vaninbrouckx troffen helaas in hun eerste wedstrijd te sterke tegenstanders en konden, ondanks goed vechten, helaas niet doorstoten naar de volgende ronde.

 

Door Theo Giesberts