Vespaclub Bilzen viert 10-jarig bestaan

Foto: William Vanderstuyft

Bilzen - Op zondag 14 april maakte de Vespaclub Bilzen een wel heel speciaal ritje. De club vierde die dag namelijk haar tienjarig bestaan.

In 2009 werd de Vespaclub van Bilzen boven de doopvont gehouden. In de loop der jaren steeg het aantal clubleden voortdurend. Momenteel zijn ze met niet minder dan 120 vesparijders. Hun ritten vertrekken iedere zondag aan het clublokaal café ’t Smidje in Munsterbilzen.

Op zondag 14 april 2019 startte de rit uitzonderlijk vanop de Markt in Bilzen. Het was dit keer immers een speciaal evenement, want de club mocht tien kaarsjes uitblazen. Van over heel België kwamen vespisten afgezakt naar Bilzen. Ondanks de frisse temperaturen mocht VC Bilzen op een groot aantal deelnemers rekenen. Na een opwarmertje vertrokken de deelnemers voor een vesparit van 90 kilometer richting Lanaken om via Hoeselt in Munsterbilzen aan te komen.

Hét hoogtepunt van deze dag was de verloting van een prachtige vespa. Hij werd gewonnen door Rocco Sturiale, lid van de Vespaclub Bilzen. De overhandiging van de Vespa GTS Super Sport 125 gebeurde bij Vespafun in Hoeselt.

Op de foto (vlnr): Witters Suzy, Nunzio Verducci, William Vanderstuyft (voorzitter VC Bilzen), Lientje Knaepen van Vespafun, mevrouw Sturiale, Lucien Packlé en Rocco Sturiale, de winnaar.

Door William Vanderstuyft