Handmade in Belgium label voor Zephyr's Lodge

Tongeren - Zaakvoerder Hedwig Snoeckx van Zephyr's Lodge ontving uit handen van Bart Lodewyckx en Christof Jans, voorzitter van Unizo Tongeren, het HIB-label.

Bij Zypher's Lodge worden replica’s en reconstructies gemaakt van zowel mensen, dieren als voorwerpen. Deze worden vaak in opdracht van (natuurhistorische- en prehistorische) musea gemaakt. Bijna al deze voorwerpen dienen voor educatieve doeleinden en proberen de werkelijkheid zo goed mogelijk na te bootsen, een soort van hyperrealisme zodat de mensen verwonderd zijn, dat het lijkt alsof ze tegenover een echt dier of persoon staan. Alles wordt door Hedwig in haar atelier in Tongeren vervaardigd en is uniek in België.

Met het HIB-label wil Unizo Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen, en deze Tongerse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx uit.

Met dit label erkent Unizo Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.”

Info: www.handmadeinbelgium.com

 

Door Thierry Dekkers