Leerlingen Atheneum Alicebourg werken aan vakgebonden en vakoverschrijdende eindtermen

Lanaken - Op vrijdag 22 maart stonden er maar liefst 14 bussen klaar om de leerlingen van Atheneum Alicebourg naar verschillende activiteiten te brengen. Het doel van deze uitstappen was om voor elke groep een aantal vakgebonden en vakoverschrijdende eindtermen te realiseren.

Zo gingen de leerlingen van de eerste graad in de voormiddag zwerfvuil oprapen naar aanleiding van de actie 'Proper straatbeeld'. De leerlingen van het derde middelbaar vingen hun tweedaagse reis naar Parijs aan, terwijl de leerlingen van het vierde middelbaar door Mechelen geloodst werden tijdens een Mensenrechtenwandeling. Hierbij stonden ze zowel stil bij enkele zwarte bladzijden uit de Mechelse geschiedenis alsook bij positieve mensenrechtenconcepten van hoop en verzet in de Mechelse historische context. De leerlingen van de derde graad bezochten intussen het Fort van Breendonk waar ze inzicht kregen in de gruwel van het nazisme en de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
In de namiddag kwamen alle leerlingen samen op de terreinen van Studio 100 in Puurs om gezamenlijk van de musical '40-45' te genieten. Spectaculaire scenes met bijhorende special effects, emotionele muziek en pakkende beelden zorgden voor een adembenemende afsluiter van deze dag.

Door Leerkrachten Atheneum Alicebourg