Geslaagde VDAB-Jobdating particuliere schoonmmaak

Sint-Truiden - VDAB organiseerde op 18 april een gratis jobevent in de sporthal van Sint-Truiden, waarbij werkgevers konden kennismaken met de laatste nieuwe lichting poetstalenten van de reguliere, mobiele VDAB-opleiding ‘schoonmaken bij mensen thuis’ en andere werkzoekenden uit de regio.

Ongeveer zes weken geleden startte er een mobiele opleiding particuliere schoonmaak met kandidaten uit de regio Zuid-Limburg. Op 18 april zwaaiden 8 cursisten af van deze opleiding. Ze kregen hun diploma uitgereikt op de jobbeurs voor particuliere schoonmaak, die doorging in de Trudo sporthal in Sint-Truiden, in aanwezigheid van 12 dienstenchequebedrijven die openstaande vacatures hebben voor een tewerkstelling in heel Zuid-Limburg.
Na de uitreiking van de diploma's kregen zij onmiddellijk de kans om te solliciteren bij deze dienstenchequebedrijven. Ook de rest van de dag waren werkzoekenden met een jobdoelwit particuliere schoonmaak uitgenodigd om bij de aanwezige werkgevers te solliciteren. Een veertigtal werkzoekenden waagde hun kans en op het einde van de jobbeurs konden we alleen maar besluiten met tevreden reacties van werkgevers, werkzoekenden en collega's van de sectorpunten diensten aan personen uit Sint-Truiden en Hasselt. Een geslaagde jobbeurs dus. Een bevraging bij de 11 aanwezige dienstenchequebedrijven wees op een grote tevredenheid over dit evenement. Zij waren niet alleen tevreden over de organisatie van het evenement, maar vooral zeer tevreden over de opkomst en geleverde profielen schoonmaak, zeker deze uit de VDAB-opleiding particulier schoonmaken. Per bedrijf werden er gemiddeld een achttal sollicitatieafspraken gemaakt. Of zoals een medewerker van DAOUST opmerkte: ”Ik heb vandaag meer toeleiding van kandidaten gehad dan afgelopen maand."

Door Luc Smeets