© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

© as

Daverende editie van de Nacht van de Ref

Scheidsrechters Gewest Beringen vierde zaterdag 27 april zijn zeventigjarig bestaan in het Oosterhof in Lummen. Een daverende editie van de Nacht van de REF met schoon volk en artiesten zoals de Romeo's, Bart Kaëll, Miet Luyten, 2Fabiola en DJ Bjorn zorgden voor een onvergetelijke nacht. Voor de allereerste keer werd er ook een Gala van de REF georganiseerd waarop online en door een vakjury gestemd werd.

Arno Schepers

Winnaar van de award voor gevestigde waarde bij de jeugd was Roger Vanstraelen, nog steeds actief op 74-jarige leeftijd na een mooie en lange carrière in eerste provinciale.

De award voor beste Peter voor het begeleiden van startende scheidsrechters ging naar Tim Luyckx, initiatiefnemer van de Meet&Greet voor nieuwe scheidsrechters en mede-organisator van het Trainingskamp, een weekend met theoretische, technische en trainingssessies voor beloftevolle scheidsrechters. En dat het Trainingskamp positieve effecten heeft, is te merken. Van de vele sterke kandidaten voor meest beloftevolle jeugdscheidsrechter kwam deelnemer Giel Ceyssens als winnaar uit de bus.

Seppe Vandebroek, die op zeventienjarige leeftijd al een mooi parcours afgelegd heeft tot scheidsrechter in tweede provinciale, kreeg ook de award voor beloftevolle scheidsrechter. De volgende award was om het plezier van de arbitrage als hobby te onderlijnen en de onmisbaarheid van de assistent-scheidsrechter; Jan Janssen won de award voor meest plezierige, plezante assistent.

Roger Tresinie werd dan weer verkozen tot de grootste teamplayer in trio-arbitrage. Meest betrouwbare, eervolle gevestigde waarde ging naar Jean-Marie Potargent, gelauwerd omwille van zijn jarenlange inzet voor de arbitrage in Limburg en Genk.

Tofste G-voetbalscheidsrechter was zonder twijfel een award voor Henri Cuypers, stemmenkanon afgetekend op de eerste plek. Daarna werd zelfs FIFA-scheidsrechter Juan Boelen het podium opgeroepen als winnende ambassadeur van het FUTSAL.

Ook Ilka Bosmans mocht een award in ontvangst nemen als ambassadrice voor de vrouwenarbitrage en tot slot werd Albert Plessers verkozen tot meest verdienstelijk, bereidwillig bestuurslid van de vriendenkringen. Een award waarvoor Jean Vaesen uit Bree nipt de duimen moest leggen.

De awards werden uitgereikt door burgemeester van Lummen en gewezen topscheidsrechter Luc Wouters, schepen van sport Veerle Verboven, Raf Bogaerts van Expoline en Armand Caubergs en Patrick Leenaerts van het Bureau Arbitrage Limburg. Armand Caubergs is aan zijn 21ste seizoen bezig als voorzitter en vele opleiders, scheidsrechters en assistent-scheidsrechters hopen dat hij er nog enkele jaren bijdoet.

Voorzitter Jeroen Janssens besluit dat het duidelijk is dat de arbitrage in Limburg leeft en vanuit de basis erg ondersteund wordt. "Het is ook echt niet zo'n ondankbare taak, je hebt veel sociale contacten, wekelijkse fysieke trainingen, er worden veel activiteiten georganiseerd en de samenhorigheid tussen collega-scheidsrechters is erg groot."

Om die samenwerking tussen de scheidsrechtersverenigingen nog te versterken, wordt er op 21 juni ook een Congres Limburgse Arbitrage georganiseerd in het Mijnstadion in Beringen. Topscheidsrechter Wesli De Cremer zal daar ook een woordje komen doen. (as)

Aangeboden door onze partners