Nic Balthazar geeft lezing over klimaatcrisis

Herk-de-Stad - De klimaatcrisis. Zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken we er niet altijd wakker van te liggen.

Nic Balthazar, filmmaker en klimaatactivist legde aan 50 Neos-leden uit waarom hij zich zoveel zorgen maakt. Met filmbeelden, foto's en grafieken hing hij een schrikwekkend beeld op van wat er met onze planeet en met de mensheid gaat gebeuren als we ons leven niet ingrijpend veranderen.
In het tweede deel van zijn lezing bracht hij een boodschap van hoop. Moedeloosheid helpt ons geen stap vooruit. Het is tijd voor actie.We kunnen het tij nog keren, als we met z'n allen wakker schieten. We moeten onze manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven veranderen. We kunnen er zelf iets aan doen, simpele dingen: vaker de fiets of de trein nemen, een auto delen, water uit de kraan drinken, plastic uit ons leven bannen, echt groene stroom uit zonne- of windenergie gebruiken. We kunnen de klimaatverandering nog veranderen, maar dan moet het NU!
Neos Herk-de-Stad is alvast klaarwakker geworden!

Door Paul Buekers