15/05/2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 vdb

volleybal

Maaseik furieus omdat Roeselare opnieuw dreigt met juridische stappen rond medical joker in titelstrijd

“Dit is topclub onwaardig”

Roeselare laat de soap in de titelstrijd rond medical joker Tomas Rousseaux maar niet achter zich. De West-Vlamingen laten weten dat ze het laatste finaleduel tegen Maaseik onder voorbehoud hebben gespeeld en dat ze zich over verdere juridische stappen beraden. Maaseik-manager Dieter Leenders reageert scherp. “Dit is een topclub onwaardig.”

Afgelopen zaterdag veroverde Maaseik de tweede landstitel op rij na 2-3-winst in de vijfde en beslissende wedstrijd op bezoek bij Roeselare. De soap rond medical joker Tomas Rousseaux wierp echter een schaduw over de titelclash. Vrijdag kreeg Roeselare van de kortgedingrechter de toelating om de Red Dragon alsnog in te zetten als vervanger van de geblesseerde Ruben Van Hirtum. Maar omdat de bond hem nadien geen licentie verleende, besloot Knack hem zaterdag niet op te stellen. Gisteren lieten de West-Vlamingen in een persbericht weten dat ze de wedstrijd onder alle voorbehoud hebben gespeeld en dat ze zich over verdere juridische stappen beraden.

“Knack Roeselare kan niet genoeg benadrukken de handelswijze van Volley Belgium en Volley Vlaanderen, en het feit dat deze een rechterlijke beslissing zonder meer naast zich neerlegden en zich van elke communicatie onthielden tot enkele uren voor de wedstrijd, ernstig te betreuren”, klinkt het. “Knack beraadt zich momenteel over verdere stappen die zullen worden genomen ter vrijwaring van haar rechten. De wedstrijd werd onder alle voorbehoud gespeeld.”

Gezeur

Maaseik-manager Dieter Leenders is niet onder de indruk. “De manier waarop Roeselare de laatste dagen communiceert en handelt is een topclub onwaardig”, aldus Leenders. “Ze maken de sport ten schande en zijn niet in staat om een nederlaag te aanvaarden. Wij hebben het reglement rond de medical joker niet gemaakt. Toen wij twee medical jokers hebben aangetrokken, was er in de verste verte geen sprake van de blessure van Ruben Van Hirtum. Hoe kunnen wij dan bevoordeeld worden? Als ze voor een Griek of een Sloveen waren gegaan, hadden ze hun medical joker gehad. Maar het moest Rousseaux zijn. Goede speler, maar het reglement laat dat niet toe. Jammer. Voor alle duidelijkheid: als ze het reglement willen veranderen of verduidelijken, dan werken wij daar maar al te graag aan mee.”

Roeselare maakt de sport ten schande en is niet in staat om een nederlaag te aanvaarden. Als wij benadeeld worden door dit kinderachtig gezeur, schakelen wij onze advocaten in Dieter LEENDERS Manager Greenyard Maaseik

Leenders sluit af met een duidelijke noot. “Op dit moment is Greenyard Maaseik in deze zaak geen betrokken partij. Maar als wij op een bepaald moment benadeeld worden door dit kinderachtig Roeselaars gezeur, gaan wij uiteraard wel onze advocaten inschakelen. Ik zie niet in hoe ze ons de titel in de rechtbank afhandig gaan maken. Maar wij gaan ons dus zeker niet laten doen”, aldus Leenders.

 Dick Demey

VOOR ABONNEES