© ISOPIX

Saartje Vandendriessche over haar overleden ex-vriend: “Ooit zal ik het een plaats kunnen geven, maar nu nog niet”

Voor presentatrice Saartje Vandendriessche was 2018 een emotioneel jaar en daar heeft de plotse dood van haar ex-vriend, Thomas Verschueren, alles mee te maken. “Ik ga zijn zelfdoding ooit een plaats kunnen geven maar nu kan ik dat nog niet”, zegt ze in het Radio 2 programma 'De Rotonde’.

lla

Ondanks hun breuk waren de twee nog goede vrienden. “Hij was mijn ex maar het feit dat hij gewoon verdwijnt uit je leven, ook al was het zijn eigen keuze, kwam enorm hard aan”, zegt ze in ‘De Rotonde’. “ Je kan het rationeel bekijken: het was zijn keuze om uit het leven te stappen en dat moet je respecteren maar zo werkt het niet. Een mens zit anders in elkaar en zoekt de fout bij zichzelf.”

Gif

Zo kampte Vandendriessche met schuldgevoelens. “Je moet daarmee omgaan, of die schuldgevoelens nu terecht zijn of niet. De emoties die daarachter zitten, ik noem het venijn of gif, halen je echt wel onderuit. Het is veel mooier als je van iemand afscheid kan nemen dan dat het op zo’n manier moet gebeuren: het is een litteken dat je voor de rest van je leven meedraagt, het zal nooit weggaan. Ik vind dat heel erg maar je moet er gewoon mee leren leven.”

“Ik heb echt veel gedaan voor Thomas. Zijn overlijden is ook een ontgoocheling naar mezelf toe. Ik kende de ernst van de situatie en ik heb het gevoel dat ik gefaald heb. Ik heb altijd gezegd: als ik iets begin, wil ik het ook afmaken en dan hoop je op een goed einde. Dat is niet gebeurd en dat is moeilijk. Ooit zal ik het een plaats kunnen geven maar nu nog niet.”

Thomas Verschueren overleed in 2018 toen Vandendriessche zich net geplaatst had voor de finaleweken van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Om begrijpelijke redenen gaf ze forfait voor de opnames.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten