Levensloop Hasselt verovert Kiewit gedurende 24 uur

Hasselt - De vijfde Levensloop op de piste van Kiewit heeft voor de strijd tegen kanker vorig weekend weer een record gebroken. Waar vorig jaar nog 48 team deelnamen mochten zij dit jaar rekenen op 52 teams, 2.600 lopers en bijna 5.000 deelnemers.

De traditionele 24-urenloop of –wandeling wordt ingevuld door vrijwillige deelnemers van bedrijven, lokale overheden en verenigingen. Zij zorgen ervoor dat er steeds mensen over de piste lopen of wandelen. Ook handelaars doen graag mee en helpen waar nodig. Een levensloper is geen tijdsrunner maar een altijd in beweging zijnde sympathisant. In het weekend van 18 en 19 mei waren 2.600 lopers afwisselend maar voortdurend in beweging. Zo deden er ook 200 medewerkers van de stad mee aan Levensloop.

Tijdens de slotceremonie bleek ook dat Patrick Vermesen en Peter Baptist maar liefst de volle 24 uren hadden meegelopen. Beide heren mochten dan ook een bijzondere attentie ontvangen. Het hele weekend presenteerde dj Chris Barlow de attracties, artiesten en shows.
Op het middenveld van de looppiste boden verenigingen en bedrijven drank en eten aan. Betalen kon elektronisch met een armbandje dat op voorhand moest worden ‘bijgeladen’. Gedurende 10 maanden zijn de vrijwilligers van het vaste team in de weer geweest om alles op poten te zetten.

Tijdens de slotceremonie werd onder grote belangstelling van onder meer burgemeester Steven Vandeput, schepen Lies Jans en vooral peter en meter Jos Tuts en Hilde Claes het resultaat bekend gemaakt. Bij de afsluiting had de organisatie maar liefst 131.472 euro verzameld. “En daar moeten nog de opbrengsten van de verkoopstanden worden bijgeteld”, aldus een supercontente voorzitter Ann Vanhoudenhove.

Door Chretien Paesen