75-jarigen uit Maaseik vieren zesde jubileum

Foto: Jan Jacobs

Maaseik - Zondag 18 mei werd er gefeest in het landelijk gelegen Roosteren op een boogscheut van het stadscentrum van Maaseik. De organisatie moet wel over een glazen bol beschikken om in deze periode zo’n schitterende dag uit te kiezen, geen verkiezingen, zonnig warm weer en waarschijnlijk niet te veel communie- of lentefeesten van de kleinkinderen van de jubilarissen. Het was al hun zesde jubileum sinds hun 50ste verjaardag.

Rond drie uur waren ze met 48 aanwezig. Velen zochten de zon op, terwijl anderen een plekje in de schaduw vonden. Het ijs werd gebroken bij een hapje en een drankje. De tongen kwamen ook meteen los. Herinneringen werden bovengehaald en ook de vorige bijeenkomsten van de jubilarissen van 1944 werden druk besproken. Na de gebruikelijke groepsfoto, met veel moeite om iedereen in het gelid te krijgen, werden de feesttafels opgezocht.
Het personeel van De Roosterhoeve zorgde voor een puike bediening van een schitterend koud en warm buffet. Door een opstelling in zes groepen van acht personen verliepen de tafelgesprekken perfect. Het was dan ook laat eer iedereen voldaan en bijna uitgepraat huiswaarts ging.
In naam van iedereen die genoten heeft van deze prachtige dag is het nodig dat ik de zes organisatoren Gemmy, Mariet, Monique, Jos, Jos 2 en José even figuurlijk in de bloemetjes zet, bedank en stimuleer om volgende bijeenkomsten te organiseren.
Graag wil ik reeds de aandacht vestigen op de aangekondigde nieuwjaarsreceptie van 18 januari 2020 waarvoor we nog een uitnodiging krijgen. Aangezien de dames altijd op hun paasbest uitgedost zijn alleen een oproep aan de mannen om dan te verschijnen - met een vlinderdasje - om ter mooist en mogelijk zelf gemaakt.

Door Jan Jacobs