Club Brugge bevestigt vertrek van Ivan Leko

Foto: BELGA

Club Brugge en Ivan Leko gaan niet met elkaar verder. De Kroaat (41) was sinds 2017 trainer bij de West-Vlamingen en pakte in zijn eerste seizoen de titel. De nummer twee van afgelopen seizoen spreekt al zeker met Philippe Clement (Racing Genk) om Leko op te volgen.

LEES OOK. Genk, Brugge of buitenland: Philippe Clement moet lastige knoop doorhakken

Ivan Leko debuteerde als trainer bij OHL, trok daarna als assistent naar PAOK en werd dan coach bij Sint-Truiden. In 2017 volgde hij Michel Preud’homme op bij Club Brugge en werd in zijn eerste seizoen meteen landskampioen. Dit seizoen strandde blauw-zwart op de tweede plaats, maar hij belandde ook even in de cel in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar zwart geld en matchfixing in het Belgisch voetbal.

Nu bevestigt Club Brugge dus dat het het aflopende contract van Leko niet verlengt. “Ik ben de Club en in het bijzonder Vincent en Bart eeuwig dankbaar voor de kans die ik kreeg”, aldus Leko op de site van Club Brugge. “Als jonge, relatief onervaren coach bij Club Brugge aan de slag mogen is een voorrecht. Het gevoel dat bij mij overheerst is trots. Trots op wat we samen met spelers, staf, supporters en bestuur hebben kunnen realiseren in de afgelopen twee jaar. Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn periode bij Club en wens hen alle succes de komende seizoenen. Dankjewel.”

Clement?

Om Leko op te volgen kijkt Club Brugge al zeker naar Philippe Clement. Die werkte eerder al als hulptrainer bij Club Brugge en loodste Racing Genk dit seizoen onverwacht naar de titel. Clement gaf gisteren aan dat hij deze week met het bestuur van Brugge zou spreken.

Niet alleen Leko vertrekt trouwens bij Club: ook T2 Rudi Cossey, T3 Edward Still, keeperstrainer Tomislav Rogic en video-analist Nicolas Still zien hun contract niet verlengd.

Door JMar