Prada kiest voortaan voor bontvrije collecties

Bont op de catwalk is bij Prada voortaan verleden tijd. Foto: ISOPIX

Prada heeft zopas bekendgemaakt dat het vanaf het seizoen 2020 niet langer bont zal gebruiken in zijn creaties. Het Italiaanse modehuis is daarmee de laatste in een ondertussen lange rij van labels die bontvrij gaan. Het krijgt daarvoor in elk geval applaus van Gaia.

Prada maakte via sociale media bekend dat het niet langer bont zal gebruiken. “Prada zet zich in voor innovatie en is sociaal geëngageerd”, laat Miuccia Prada in een mededeling weten. “Ons bontvrij beleid – dat bereikt werd na overleg met de Fur Free Alliance - is een verlengstuk van dat engagement. Door ons te concentreren op innovatieve materialen kan Prada nieuwe grenzen van creatief design verkennen en tegelijkertijd voldoen aan de vraag naar ethische producten.”

LEES OOK. Hoeveel is bont nog waard en moet je je schuldig voelen als je tweedehands bont draagt? (+)

“Wij juichen de beslissing van de Prada Group toe”, zegt Joh Vinding, voorzitter van de Fur Free Alliance in een reactie. “Het bedrijf sluit zich nu aan bij een groeiende lijst van bontvrije merken die inspelen op de veranderende houding van de consument ten opzichte van dieren.”

Tendens

En ook bij Gaia klinkt er tevredenheid. “Dat na Versace, Armani en Hugo Boss, nu ook een mode-icoon als Prada bekendmaakt geen bont meer te gebruiken, bewijst dat er een wereldwijde tendens is. De toekomst is bontvrij”, zegt Gaia-directeur Ann De Greef.

 

Door flb