Sint-Jozefinstituut Bokrijk zamelt 12.000 euro in voor het goede doel

Foto: Mattias Van Robays

Genk - De leerlingen en leerkrachten van het Sint-Jozefinstituut Bokrijk hebben samen met de ouderraad en de directie naar jaarlijkse gewoonte de handen in elkaar geslagen om verschillende acties te organiseren voor het goede doel.

Ieder jaar wordt er geld ingezameld voor het Kisaro project in Rwanda, een project dat ooit opgestart werd door wijlen broeder Cyriel, de laatste broeder van de school. Het project engageert zich ter plaatse om landbouw, veeteelt en onderwijs te verbeteren. Naar goede gewoonte waren het de leerlingen die bij aanvang van het schooljaar beslisten voor welke twee andere goede doelen er verder nog geld ingezameld zou worden. Zij kozen uit verschillende door henzelf ingezonden projecten. Uiteindelijk werden de volgende twee projecten weerhouden: Oye Lena, een onderwijsproject in Curahuasi, in het hartje van het Andesgebergte in Peru, en Zorghoeve Sint Jansberg in Maaseik, waar (jong)volwassenen met ASS een zinvolle en functionele dagtaak krijgen.

Doorheen het schooljaar zetten de leerlingen verschillende klas- en graadactiviteiten op poten. Dankzij een sponsorloop, een competitiedag, lasergaming, de verkoop van fruitsatés, roosjes, muffins en tal van andere activiteiten werd het prachtige totaalbedrag van 12.000 euro ingezameld. De kers op de taart, na al deze geldinzamelacties, was de uitreiking, waar de vertegenwoordigers van de gekozen projecten ieder een mooie cheque ter waarde van 4.000 euro kregen. Het werd een gezellige bijeenkomst, waar de leerlingen konden vertellen over hun acties en de leden van de schoolband ook hun muzikaal talent toonden.

Volgend schooljaar zal de school zich opnieuw engageren voor het Kisaro project en twee andere goede doelen dichtbij en veraf, omdat ze solidariteit hoog in het vaandel draagt.

Door Mattias Van Robays