Fumprock schenkt 3.500 euro aan Ambulancewens

Foto: Marc van Luijk

Diepenbeek - De vierde editie van Fumprock heeft een recordbedrag opgebracht voor Ambulancewens België. De organisatie kon dit jaar een cheque van 3.500 euro overhandigen aan het Diepenbeekse goede doel.

De vierde editie van Fumprock in februari was een muzikale topper met onder meer The Kids en Bizkit Park op de affiche. Maar nu blijkt het ook een financiële topper geweest te zijn. De organisatie heeft 3.500 euro geschonken aan Ambulancewens België, de Diepenbeekse vrijwilligersvereniging die de wensen verzorgt van ernstig zieke en palliatieve patiënten. Ambulancewens kocht onlangs nog een kinderambulance aan en kan de steun dus goed gebruiken.
Fumprock is volgend jaar al toe aan de vijfde editie. In totaal schonk het festival al 11.500 euro aan Ambulancewens. “Er is al een datum vastgelegd voor de vijfde editie van het festival. “Op zaterdag 15 februari 2020 gaan we voor een echte feesteditie”l, laat de organisatie weten. “We gaan opnieuw proberen een paar heel leuke bands te overtuigen om naar Diepenbeek te komen om er zo een onvergetelijke editie van te maken.”

Bekers
Ondertussen zijn de festivalbekers van Fumprock al verwerkt tot compost en uitgedeeld aan volkstuintjes en festivalgangers met een groentetuin. De organisatie zal die actie ook volgend jaar herhalen. Zeker nu Bionerga, na dit experiment in Diepenbeek, heeft besloten dat alle evenementen welkom zijn om hun bio-afbreekbare bekers te laten verwerken tot compost.

Door Marc van Luijk