NIeuwe bierclub in Lummen

Lummen - Vrijdag 7 juni hield de nieuwe bierclub “Beer Tasting Club Lummen” een startevent in de gildezaal Sint-Sebastiaan Schalbroek.

Liefst 85 bierliefhebbers uit de verre omgeving kwamen genieten van enkele lekkere bieren. Het thema van deze proeverij was ‘bieren van bij de buren’. Het bestuur, onder leiding van Marcel Stockmans, had 5 bieren uitgekozen die in de nabijheid van Lummen worden gebrouwen. Stefan Mechelmans lichtte de doelstelling van de nieuwe vereniging kort toe. Het is de bedoeling van de nieuwe vereniging om bier te proeven en ervan te genieten, zeker geen slemppartijen. Bovendien willen we ervaringen uitwisselen, leren in verband met het brouwproces, de historiek, kortom alles wat met de Belgische biercultuur te maken heeft.

Het logo van de nieuwe club werd onthuld, waarna Wouter Vanesch in een presentatie de bieren voorstelde. Achtereenvolgens kwamen Brouwerij De Herck uit Herk-de-stad, bierfirma Enigma uit Heusden-Zolder, Brouwerij Buvens uit Webbekom-Diest, bierfirma Brouwerij De Carport uit Kortenaken en De Winning uit Lummen voor het voetlicht. Uiteraard kwam er telkens één van hun bieren in het glas van de proevers.
Omdat de combinatie bier en gastronomie ook een doelstelling is, werden er ook twee hapjes opgediend, nl. een slaatje met gemarineerde ananas en geitenkaas van de Lummense kaasmakerij Karditsel en als tweede een 9PKpaté van Slagerij Renders.
De Beer Tasting Club Lummen zal op 30 juni ook een stand verzorgen op de Lummense Zomerkriebels en heeft dit jaar nog proefavonden op 20 september en op 15 november.
Meer info: beerclub@schalbroek.be

 

Door Georges Coenen