Home Elisabeth stelt stadstuin open voor grote publiek

Sint-Truiden - Home Elisabeth is een begrip in Sint-Truiden en iedereen heeft de renovatiewerken gedurende 3,5 jaar kunnen volgen. Nu de volledig vernieuwde campus een feit is en de infrastructuurwerken volledig af zijn, wil de directie werk maken om de grote tuin een publieke en sociale invulling te geven.

Na een druk bijgewoonde infovergadering voor de buurt- en woon-zorgbewoners, werd de ‘warme tuin’ voorgesteld. Vier grote tuinbakken op hoogte sieren nu de publieke doorgang. Een bak is reeds volledig aangelegd met de hulp van enkele residenten met groene vingers. Resten er dus nog drie plaatsen van 4m² die ter beschikking gesteld worden aan buurtbewoners, familie of vrienden van de bewoners, of andere geïnteresseerden. Stad Sint-Truiden heeft op dezelfde plaats ook twee kruidenbakken laten plaatsen, waar iedere passant een tuiltje kan plukken.
Aangezien vanaf nu ook de doorgang publiek zal zijn van 8 uur ’s morgens tot 21 uur ’s avonds kan iedereen genieten van de stadstuin. “Het wordt een mooie verbinding tussen Tichelrij en de Hoge Veser voor wandelaars”, zegt Pascale van het animatieteam. “We maken er een gezellige rustplaats van, want op termijn komen er ook nog banken waar een praatje met de bewoners kan gemaakt worden”, vervolgt ze. “Door onze tuin open te stellen voor iedereen, willen we één zijn met de Truiense gemeenschap, want het sociaal contact is belangrijker dan de oogst”, besluit campusdirecteur Sarah.
Wie geïnteresseerd is in om mee te werken aan het project kan contact opnemen met het woon-zorgcentrum.

Door Francis Masure