Ex-bondscoach Georges Leekens ondervraagd in “Propere Handen”

Georges Leekens (midden) met zijn advocaten aan het gerechtsgebouw in Hasselt. Foto: Sven Dillen

Ex-bondscoach Georges Leekens (70) is vanmorgen twee uur lang ondervraagd op het politiekantoor in Hasselt over zijn mogelijke betrokkenheid in “Propere Handen”. De gewezen trainer zou onder meer vragen hebben gekregen over zijn band met Dejan Veljkovic, de spelersmakelaar die spijtoptant is geworden. Leekens en Veljkovic werkten samen bij Lokeren. Volgens onze bronnen zouden ook de voormalige manager van RSC Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, en Ivan Leko, ex-trainer van Club Brugge, opnieuw worden ondervraagd.

Leekens is al de tweede ex-trainer van Lokeren die ondervraagd wordt in het dossier Propere Handen. Eerder werd Peter Maes ondervraagd over het zwart geld dat hij via constructies van zijn makelaar Dejan Veljkovic had verdiend. Georges Leekens was in zijn 35-jarige trainerscarrière op drie verschillende momenten trainer van Lokeren. In de tweede en derde periode werkte hij nauw samen met Dejan Veljkovic, de Servisch-Belgische spelersmakelaar die als spilfiguur in de zaak-Propere Handen wordt beschouwd.

Om 8 uur vanochtend werd Georges Leekens in het politiekantoor in Hasselt verwacht. Rond 10 uur verliet hij samen met twee raadslieden het gebouw. De Limburgse trainer is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

De advocaat van Leekens, Peter Snauwaert, benadrukt dat zijn cliënt het politiekantoor verliet als vrij man.

Tiental ondervragingen

Vandaag en de volgende dagen worden nog een aantal protagonisten geconfronteerd met de verklaringen die Dejan Veljkovic over hen aflegde in het dossier. Volgens Eric Vander Sypt, de woordvoerder van het federaal parket, gaat het om ‘een tiental’ mensen. De voormalige manager van RSC Anderlecht Herman Van Holsbeeck is volgens onze bronnen één van hen. Ook Ivan Leko, de ex-coach van Club Brugge, wordt eerstdaags opnieuw ondervraagd.

Georges Leekens was in zijn 35-jarige trainerscarrière op drie verschillende momenten trainer van Lokeren. In de tweede en derde periode werkte hij nauw samen met Dejan Veljkovic, de Servisch-Belgische spelersmakelaar die als spilfiguur in de zaak-Propere Handen wordt beschouwd. Veljkovic zou Leekens ook aan een lucratieve baan in het Saudische Al-Hilal hebben geholpen.

Om 8 uur vanochtend werd Georges Leekens in het politiekantoor in Hasselt verwacht. Rond 10 uur verliet hij samen met twee raadslieden het gebouw. De Limburgse trainer is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

De advocaat van Leekens, Peter Snauwaert, benadrukt dat Leekens het gerechtsgebouw verliet als een vrij man.

Door Bart Lagae, Pieter Huyberechts
VOOR ABONNEES