Naaisters Den Ateljee werken al drie jaar aan kledij De Grote Rappèl

Leopoldsburg - Drie jaar geleden werd in Leopoldsburg voor het eerst ‘De Groote Rappèl’ georganiseerd. Dat is een musical met meer dan 400 acteurs, dansers en figuranten. Voor zo’n project moet je een heel arsenaal aan kostuums maken en bijeenzoeken. En achteraf moet alles nagekeken en mooi opgeborgen worden voor een volgend project. De dames van de kledijploeg hadden zo de smaak te pakken, dat ze Den Ateljee opgericht hebben.

Ze mogen hiervoor tijdelijk het gebouw gebruiken waar vroeger de administratie van het OCMW van Leopoldsburg gehuisvest was. Verenigingen kunnen bij Den Ateljee kostuums huren voor een activiteit.

En de naaisters? Zij begonnen al maar meteen kostuums te maken voor de volgende editie, waarvoor op dit moment hard gerepeteerd wordt. De opdrachten zijn heel uiteenlopend: van een eenvoudig trouwkleed tot uniformen voor de Hitlerjugend. Het verhaal van De Grote Rappèl ² gaat immers over 75 jaar Bevrijding in onze streken en ook de minder fraaie onderwerpen uit die periode komen aan bod.

Het resultaat van hun harde werk kan je vanaf 12 september bewonderen in Leopoldsburg. Tickets zijn verkrijgbaar via www.degroterappel.be of in het CC van Leopoldsburg. 6 van de 10 voorstellingen zijn al uitverkocht, dus snel zijn is de boodschap!

Door Joachim Put