Werkgroep SLBS Sanyang staat al 10 jaar op de bres voor Gambia

Leopoldsburg - Werkgroep Slbs-Sanyang helpt Gambia al tien jaar.

De werkgroep dankt iedereen voor de gift van vele materialen als schoolgerief, speelgoed, medisch materiaal, handwerkgerei, bouwmateriaal, sportoutfit, huishoudmateriaal, diverse kleding. Dit werd geschonken ten voordele van scholen, skill centers en lokale bevolking in Sanyang en omgeving.
De goederen worden met de auto vanuit België vervoerd naar een container in Nederland en van daaruit verscheept naar Gambia. In de haven worden ze opgehaald en volgt de rit naar het dorp Sanyang. "Jaarlijks sturen we zowat 300 dozen en dat kost veel geld. Het verschepen van één bananendoos kost ongeveer 6,5 euro, zo weet de werkgroep. "Dat werd in de voorbije acht jaar een hele hap uit ons privé-budget want onze werkgroep beschikt niet over de financiële middelen om deze kosten te dragen. Wij zouden het erg waarderen als je bij het leveren van goederen ook een plaatsje in de container wil helpen vergoeden. Mede dankzij die giften kunnen wij onze projecten in Gambia verder zetten."

Hoe kan u helpen?

- U kan ons uw hulpgoederen voor scholen / lokale bevolking bezorgen. Graag alles in goede staat en in bananendozen. Wij rijden alles per auto naar de container in Nederland en vandaar uit gaat het naar Gambia. Ter plaatse zijn er onze medewerkers die de goederen ophalen.

- U kan ook een bedrag storten op de rekening van de werkgroep. Met de mededeling: gift voor containervervoer.

Werkgroep Sanyang in Gambia
projectrekening: 068-8927125-48
IBAN BE11 0688 9271 2548
met vermelding "gift" voor vervoer

Via facebook en website van de werkgroep blijf je op de hoogte

Door Chris Wouters