© Photo News

Titelverdediger Novak Djokovic geeft op in achtste finale US Open tegen ‘giant killer’ Stan Wawrinka: “Al weken pijn”

Novak Djokovic heeft zijn titel op de US Open niet weten te prolongeren. De Servische tennisser gaf in de achtste finale op vanwege een blessure. Op dat moment leidde de Zwitser Stan Wawrinka, die twee sets had gewonnen en ook in de derde op voorsprong stond: 6-4 7-5 2-1.

Vincent Van Genechten

Djokovic had vanaf het begin van het toernooi al te kampen met een pijnlijke schouder. In de tweede set van de wedstrijd in het Arthur Ashe Stadium leek hij zijn draai gevonden te hebben. Daarin kwam de 32-jarige Serviër op een 4-1 voorsprong, die de nummer 1 van de plaatsingslijst in New York wel weer uit handen gaf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wawrinka treft in de kwartfinale de Rus Daniil Medvedev, die in vier sets te sterk was voor de Duitser Dominik Köpfer 3-6 6-3 6-2 7-6 (2).

“Ik heb al weken pijn, maar mijn seizoen is nog niet voorbij”

Novak Djokovic (ATP 1) heeft zondagavond opgegeven in zijn achtste finale op de US Open tegen de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 24). De Serviër heeft opnieuw last van de schouder en stond bij het moment van zijn opgave achter in de derde set (2-1). Wawrinka had eerder ook de eerste twee sets al gewonnen (6-4 en 7-5). Na afloop verklaarde Djokovic met pijn te spelen, maar hij wilde zijn seizoen nog niet beëindigen.

“Ik speel al weken met pijn aan de linkerschouder”, vertelde Djokovic. “Soms is het erger, soms minder. Het is heel frustrerend. Op dit moment zit ik in een sukkelstraatje, maar ik ben niet de eerste en zeker ook niet de laatste tennisser met een blessure. Het is wat het is. Ik gebruik allerlei pijnstillers. De ene keer helpt het, soms ook niet. Maar als je niet meer fatsoenlijk een bal kunt raken is het over. Verder wil ik niet te veel kwijt over mijn blessure. Ik wil wel benadrukken dat Stan een geweldige speler is. Ik wens hem het beste in de rest van het toernooi.”

Nadat hij de tweede set had verloren liet hij zich naast de baan al masseren. De zestienvoudig grandslamwinnaar keerde terug maar nadat hij op ‘love’ zijn eigen service had ingeleverd was het genoeg voor Djokovic die vorige week in de tweede ronde al dicht bij opgave leek. Maar na zijn zege vrijdag in de derde ronde vertelde hij bijna pijnvrij te hebben getennist.

Djokovic blijft ernaar streven Roger Federer, recordhouder met twintig grandslamtitels, te achterhalen. “Er ligt nog veel moois op me te wachten. Ik hoop dat ik nog jaren kan tennissen. Het is zaak voor mij om lichaam en geest fit te houden en te pieken op toernooien zoals deze, de belangrijkste evenementen in onze sport.”

© USA TODAY Sports

Aangeboden door onze partners