Vlaamse werkloosheid verder gedaald in augustus

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De werkloosheid in Vlaanderen is in augustus verder afgenomen. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar zijn er 10.852 werkzoekenden minder, of een daling met 5,2 procent. Dat meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters maandag. De Vlaamse werkloosheid daalt al ruim vier jaar onafgebroken.

Eind augustus 2019 waren er 196.433 werkzoekenden ingeschreven bij de VDAB. De daling doet zich volgens Muyters voor in alle leeftijdsgroepen, voor alle opleidingsniveaus, zowel bij korte als langdurige werkloosheid, bij personen met een arbeidshandicap en bij allochtonen.

“De Vlaamse werkloosheid daalt nu al meer dan vier jaar aan een stuk. Dat betekent dat er vandaag ten opzichte van vier jaar geleden 51.000 minder werkzoekenden zijn, of ongeveer een vijfde minder”, aldus Muyters.

Bij de 50-plussers daalt de werkloosheid met 1,4 procent. “De tragere daling bij die groep volgt uit de langere beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, waardoor er bij de 60-plussers een stijging is van 26,9 procent.”

Door adm