Maak jij de beste spaghetti bolognese van Limburg? Overtuig chef Peppe

Foto: luc daelemans

Genk -

“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren?

Het was bij Kobe Ilsen in het programma ‘#Weetikveel’ op Radio 1 dat Peppe Giacomazza, chef van La Botte, nog eens fel van leer trok tegen de spaghetti bolognese. Hoewel het gerecht een klassieker is op Belgische menukaarten, is het van oorsprong geen Italiaanse bereiding. Toen presentator Kobe Ilsen de ingrediënten van spaghetti bolognese opsomde, werd hij op de vingers getikt door Peppe. Paprika? “Zeg dat nooit meer, Kobe.” Champignons? “Al helemaal niet. Nog kippenkruiden ook, zeker? Paprika en champignons in bolognese haat ik. En het ergst van al is die gruyèrekaas, dat kan echt niet”, sakkerde Peppe.

De Genkse chef ergert zich ook aan de gewoonte van veel eethuizen om gare spaghetti in een emmer water te bewaren en die nadien op te warmen in de microgolf. “Daar krijg ik het schijt van, sorry.”

Peppe is niet de enige die geen fan is van spaghetti bolognese. In maart van dit jaar riep de burgemeester van de Italiaanse stad Bologna al op om gevallen van “valse” spaghetti bolognese, die niets te maken hebben met de keuken van Bologna, te melden.

Maak jij de beste spaghetti bolognese van Limburg? Overtuig chef Peppe
Foto: luc daelemans

Kookwedstrijd

Om het pleit voor eens en altijd te beslechten, krijgen 25 lezers van onze krant de kans om Peppe te overtuigen. Levert het recept van jouw oma de beste spaghetti bolognese ooit op? Of gebruik je een geheim ingrediënt waardoor je bolognesesaus zelfs de grootste chef doet watertanden? Schrijf je nu in voor de kookwedstrijd van Het Belang van Limburg in samenwerking met de hotelschool van Hasselt. Als je een van de uitverkorenen bent, mag je op woensdag 11 september vanaf 17 uur je bolognesesaus klaarmaken in de gloednieuwe keukens van de hotelschool van Hasselt. Chef Peppe zelf kiest uit alle kandidaten de beste bolognesesaus van Limburg. De winnaar krijgt behalve eeuwige roem ook een etentje voor twee aangeboden in restaurant Peppe’s. Succes!

Door jom