© AFP

Elise Mertens staat in dubbelspel op US Open wel in halve finales, daarin treft ze Amerikaans duo

Elise Mertens en haar Wit-Russische partner Aryna Sabalenka spelen in de halve finales van het dubbelspel op de US Open tegen de Amerikanen Caroline Dolehide en Vania King. Die haalden het woensdag met 7-6 (7/2) en 6-4 van het Oekraïens-Letse duo Lyudmyla Kichenok/Jelena Ostapenko.

LEES OOK. Geen halve finale, wel tranen van ontgoocheling voor Elise Mertens. Toch zette ze alweer een stap vooruit

Mertens en Sabalenka hadden eerder al de Chinezen Duan Yingying en Zheng Saisai verslagen met 6-4 en 6-3.

In het enkeltoernooi strandde Elise Mertens (WTA 26) woensdagnacht in de kwartfinales tegen de Canadese tienersensatie Bianca Andreescu (WTA 15).

Gauthier Onclin in dubbelspel junioren naar kwartfinales

Gauthier Onclin heeft zich woensdag aan de zijde van de Spanjaard Pablo Llamas Ruiz geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel bij de junioren.

© AFP

In de tweede ronde op Flushing Meadows haalden de zesde reekshoofden het in twee sets van de Fransen Kyrian Jacquet en Giovanni Mpetshi Perricard: 6-1 en 7-6 (7/5) na 57 minuten. Bij de laatste acht wachten de Tsjech Andrew Paulson en de Wit-Rus Alexander Zgirovsky.

Eerder op woensdag plaatste Onclin (ITF 8) zich in het enkelspel voor de achtste finales. Hij versloeg in de tweede ronde de Amerikaan William Grant (ITF 72) na een uur en drie minuten met 6-2 en 6-3. Zijn volgende tegenstander wordt de Duitser Milan Welte (ITF 129). Die klopte de Amerikaan Toby Alex Kodat (ITF 7) met 6-2 en 7-6 (7/4).

Aangeboden door onze partners