Oude rommel krijgt een nieuw leven op het THHI

Tessenderlo - De leerlingen van het 7de jaar van het Technisch Heilig-Hartinstituut uit Tessenderlo startten hun eerste schoolweek met een projectweek rond het thema upcycling. In multidisciplinaire teams werkten ze samen om afgedankte spullen nieuw leven in te blazen. Hierbij werkten ze nauw samen met Kringwinkel Reset in Tessenderlo.

Cédérique Vandormael uit de richting 7 interieurinrichting vertelt enthousiast: “Het was voor ons een hele fijne start van het 7de jaar. Oude rommel hoeven we voortaan niet zomaar weg te smijten. Van niets maakten we iets en dat was plezant.” Ook Yne Solberg die in de richting Auto zit, reageert zeer tevreden: “Het was vooral heel leerrijk, ik wist niet dat je zoveel met hout kon doen.”

“Naast het uitwerken van het project lag de focus deze week ook op elkaar beter te leren kennen, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en creativiteit”, vertelt begeleidende leerkracht Kathleen Van den Eynde. “De leerlingen zaten tot en met het zesde jaar in hun eigen afdeling en kennen de andere leerlingen minder goed. Vanaf het zevende jaar willen we al die talenten samenbrengen zodat ze sterke teams kunnen vormen en leren van elkaar.”

Uiteindelijk werden er 4 verschillende nieuwe projecten gecreëerd:
‘De Moestuin’, 'Strand en sofa set’, ‘Zetelbad’ en ‘Drankkast’. Eind oktober zijn de creaties te bewonderen tijdens “Festival Retour” in de kringwinkel van Tessenderlo.

Door Yasmien Hautekeete