COLUMN Levenstocht

Maasmechelen - Lucien Hamers schrijft een column over het dagelijkse leven in Maasmechelen.


Nog nooit zo veel reacties gehad op een column als vorige week over het al dan niet voortbestaan van het Duivelsbergcircuit. Dat het artikel op de sociale media een paar honderd keer gedeeld werd bewijst dat er een erg gevoelige snaar geraakt werd. Zondag zal het circuit alleszins nog voor een goed doel gebruikt kunnen worden: het Special Car Treffen zorgt ieder jaar immers voor zaad in het bakje van Autisme Limburg en andere goede doelen. Vorig jaar bracht dat 5.000 euro op. Hoe lang gaat het nog duren voor men Ludo Mulenbruck tot ereburger van Maasmechelen gaat benoemen?
Over goede doelen gesproken, volgende week zaterdag 28 september gaat de eerste “Levenstocht Maasmechelen” door. Het is een initiatief ten voordele van kansarme kinderen waarvan het gezin door kanker getroffen werd. Je kan er deelnemen aan een autovrije wandeling langs de Maas naar Heppeneert. Afstanden 40 of 20 km met vertrek aan de brug van de Zuid-Willemsvaart in Mechelen-aan-de-Maas, tussen 7 en 9 uur. Wie slechts 10 km wil doen, kan vertrekken in Stokkem aan de Wissen tussen 9 en 10 uur. Er is een shuttledienst voorzien om terug te komen van uit Heppeneert. Je hoeft niet dadelijk in te stappen. In Heppeneert kun je rustig een kaarsje branden en er zijn drie horecazaken om terug op krachten te komen. Je kan die dag zelf ter plaatse inschrijven of beter nog door vooraf 5 euro te storten op rekening nr. BE 46 7506 9215 0736 van Sandra Duque, coördinator. Voor meer inlichtingen kun je ook bij Sandra terecht. Telefonisch op nr. +32(0)472 25 03 61 of via email lifecoachsandra@hotmail.com. Ook op Facebook kan je “Levenstocht Maasmechelen” volgen.
Het zou fijn zijn als deze column even vaak op de sociale media gedeeld werd als die over de Duivelsberg. En wie niet kan of wil wandelen, het is niet verboden om gewoon te steunen. Alle baten helpen!

 

Door Pierre Hamers