Geboorteboom voor PXL-Green & Tech

Diepenbeek - Heuglijk nieuws voor Hogeschool PXL: bij de start van het nieuwe academiejaar plantte de hogeschool in Diepenbeek symbolisch een geboorteboom voor een nieuw departement, PXL-Green & Tech.

Met 18 nieuwe graduaatsopleidingen verandert er heel wat aan Hogeschool PXL. De schaalvergroting heeft ook gevolgen voor de structuur van de hogeschool: het departement PXL-Tech wordt omgedoopt tot PXL-Green & Tech en zal voortaan vier (3-jarige) bacheloropleidingen herbergen (biotechnologie, bouw, elektromechanica en groenmanagement) en vijf (2-jarige) graduaatsopleidingen (bouwkundig tekenen, werforganisatie, elektromechanische systemen, HVAC-systemen en hernieuwbare energiesystemen). De nieuwe naam benadrukt de nauwe band met milieu, groen en duurzame technologie in alle opleidingen van het departement.

De bacheloropleiding elektronica-ICT verhuist naar een ander nieuw departement – PXL-Digital – al blijven de eerstejaarsstudenten van die opleiding wel nog één jaar op de campus in Diepenbeek, totdat hun nieuwe thuisbasis in Hasselt volledig klaar is.

Naar aanleiding van de geboorte van PXL-Green & Tech gaf Ignace Schops, klimaatadviseur van Al Gore en winnaar van de groene Nobelprijs, een gastcollege. Aansluitend werd, met hulp van de studentenvereniging, een geboorteboom geplant vlak bij de ingang van het gebouw.

 

Door Frank Joosten