COLUMN: Comeback

Bilzen - Michel Claesen schrijft een column over het dagelijkse leven in Bilzen.

Dat Bilzen uitblinkt met zijn bekende voetbalspelers (Courtois, Vossen, Gerkens...) heb ik in deze rubriek al meermaals aangehaald. Tot voor enkele jaren was ook het wielermilieu gezegend met enkele Bilzerse vedetten (Capiot, Thijs, Schoefs...), maar in de tenniswereld zijn we nooit top geweest. Ja, wel in het badminton, waar we met broer en zus Tan zelfs over Olympische deelnemers beschikten. Maar een badmintonshuttle is nog geen tennisbal en qua media-aandacht scoort de sport ook minder goed.

En dan kwam bijna gelijktijdig met de opening van de nieuwe tennishal het bericht vanuit Bree dat Kim Clijsters haar tweede comeback zou maken. En wat verscheen vroeger altijd informatief op het scherm als Kim Clijsters voorgesteld werd: Kim Clijsters, 8 juni 1983, Bilzen. Inderdaad, het grootste Belgisch tennistalent ooit is ter wereld gekomen in Bilzen. Als dochter van topvoetballer Lei Clijsters (Opitter) en turnster Els Vandecaetsbeek (Hoeselt) was er nochtans niet onmiddellijk een band met onze stad, maar de sportgenen heeft ze wel degelijk meegekregen en een geboortestad blijft voor eeuwig verbonden. Ook zus Elke werd overigens in Bilzen geboren. Kims eerste plasje, haar eerste kakske, de eerste traantjes… die gebeurden allemaal op Bilzerse grond. En wetende dat de tennisclub Katteberg de handen in elkaar slaat met de Kim Clijsters Tennis Academy zorgt er misschien toch voor dat Bilzen binnen enkele jaren met actieve spelers ook in de tenniswereld bekend wordt.

Maar er is nog een band tussen Kim Clijsters en Bilzen. De persoonlijke gynaecoloog van Kim Clijsters is ook uit Bilzen. Meer details over de bevalling heb ik niet teruggevonden, maar ik ga ervan uit dat de drie bevallingen moeiteloos verlopen zijn. Ik hoor het de dokter al zeggen: “Kim, voer uwe spreidstand maar uit en het komt in orde.”

Ter info: sinds maandag kunnen abonnees al een balletje slaan in TC Katteberg, nieuwe leden zullen moeten wachten tot 25 september. En hopelijk zien we er Kim Clijsters ook ooit verschijnen. Met spreidstand.

Door Michel Claesen