Studenten kleuteronderwijs UCLL willen wereldrecord schootzitten verbreken

Hasselt - Als beginopdracht van het nieuw academiejaar hebben de studenten kleuteronderwijs proeftuin B van UCLL Hasselt verschillende opdrachten gekregen. Een van deze opdrachten was het breken van een wereldrecord. De studenten kozen daarvoor het wereldrecord schootzitten uit.

Op 16 september 2019 ging in Hemelrijk het nieuw academiejaar van start voor de studenten kleuteronderwijs Proeftuin. Om het jaar te starten, kregen de studenten verschillende opdrachten om zo het schooljaar met een knal te beginnen. Een van de opdrachten was een wereldrecord te verbreken. De studenten hebben er uiteindelijk voor gekozen om het wereldrecord schootzitten te verbreken.

Op maandag 23 september om 10.45 uur hebben de studenten van proeftuin B daarom minstens 400 mensen nodig om het record te breken. Daarom doen ze een warme oproep om op dat moment naar het Dusartplein in Hasselt te komen. Er is ook een evenement gemaakt waar mensen zich op aanwezig kunnen zetten zodat de studenten een zicht hebben op hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn.

Door Kiara Nachtegaeel