Samana neemt deel aan Levensloop

Tessenderlo - Net als een topsporter hebben de vrijwilligers van Samana Tessenderlo-Centrum zich maandenlang voorbereid op het weekend van 28 en 29 september, het weekend van de levensloop in Tessenderlo. Regen noch wind konden de honderden wandelaars niet deren tijdens hun tocht van 24 uur tijdens de levensloop in Tessenderlo.

Al in juni begonnen de leden van Samana Tessenderlo-Centrum met de verkoop van chocolade en andere gadgets. Het zoeken en vastleggen van wandelaars om de volle 24 uur aanwezig te zijn op de piste was ook een hele klus. Onder de deskundige leiding van Mia, de ploegkapitein, en Benoit de verantwoordelijke voor de verkoop, ging iedere vrijwilliger op pad om zijn of haar duit in het zakje te doen. De verkoopsdrang van Benoit sloeg al snel over op de vrijwilligers en ook Mia haar lijst met wandelaars moest voortdurend aangepast worden. Ook spontane giften deden de stand van zaken meer dan eens wijzigen. Samana Hulst, dat al van aanvang een team vormt met Samana Tessenderlo-Centrum, kreeg dit jaar het gezelschap van Samana Engsbergen en de scouts van Averbode. De weergoden lieten het net als verleden jaar afweten.

Onder een goed vast gesjorde tent werden de eerste van 135 wandelaars zaterdag 28 september om 15.30 uur welkom geheten. De emotionele start met de vele vechters en overlevers verliep nog droog. Maar om 19 uur gingen de hemelsluizen wijd open. Samana Tessenderlo-Centrum had toen 18 wandelaars op de piste. Geen enkele wandelaar is gestopt voor 20 uur. Doornat kwamen ze daarna in de verwarmde tent gestrompeld, waar ze onthaald werden op tomatensoep met balletjes.

Het stiltemoment om 21 uur was ook dit jaar weer het hoogtepunt van deze levensloop. De scouts van Averbode die zondag nacht om 2 uur met 16 personen kwamen wandelen, weet voortaan, na een deskundige uitleg van de voorzitter, waar hun bijdrage naartoe gaat. 24 uur na de start werd het laatste gaatje in onze deelnemerskaart geprikt, en kon de kapitein van Samana ruim 2.500 euro overhandigen aan levensloop. "Net als topsporters streven wij naar een verbetering van ons record. Ook dit jaar zijn we daar dank zij de hulp van velen weer in geslaagd", besluiten de Samana-leden.

Foto's van Alfons Eijckmans

Door J. Saenen